bkk

 

A Berettyó Kártya áprilistól alkalmassá válik a települési támogatások kezelésére is, melyek eddig papír alapon működtek. Ezzel a funkcióval az országban elsőként, eddig egyedülállóan digitalizálja a szociális ellátórendszer egy részét.

A kártya pontokkal feltölthető, me­lyeket a kártyabirtokosok az arra kijelölt üzletekben költhetnek el. A tá­mogatások felhasználásában nincs változás, csupán a papír utalványokat a kár­tyára töltött „elektronikus utalvány” váltja fel. A forinttal egyenértékű pontok élelmiszer, gyógyszer, tanszer, tüzelő vásárlás céljára használhatóak fel. A kártyát szociális ellátás igénylése esetén az önkormányzat ingyenesen biztosítja a kérelmező részére, fizetőeszközként való hasz­nálata a bankkártyákhoz hasonló. Azokban az esetekben, amikor a kártya használat nem egyeztethető össze a támogatás céljával, természetesen megmarad a készpénz kifizetés lehetősége is. A 2017. szeptember 1-jén bevezetett új Berettyó Kártya egy intelligens, NFC chippel is ellátott, több funkció lehetőségét magában hordozó, névre szóló kártya, amely a Magyar Kedvezményhálózat +Discount Közösségi Kedvezménykártya család tagja. A Berettyó Kártya tulajdonosai azonnali vásárlási kedvezményeket tudnak igénybe venni a Magyar Kedvezményhálózattal szerződött kártya elfogadóhelyeken (jelenleg országosan több mint 1500 üzletben) köztük Debrecenben is a FŐNIX Kártya elfogadóhelyeken is, valamint számos kulturális rendezvényre kedvezményes belépőjegyeket is vásárolhatnak.

Az új utalási mód a hivatalt mentesíti az utalványok kézi kitöltésének terhétől, illetve az ügyfelek számára is egy kényelmes megoldás a támogatáshoz való hozzájutáshoz és annak felhasználásához. A vásárlás menete annyiban változik, hogy már nem kell a papír alapú utalványokat bevinni az üzletbe, csak a Berettyó Kártyát. Ezek után már nem kell arra oda figyelni, hogy csak az utálvány címleteinek megfelelő összeg vásárolható le. A vásárlás végösszege eltérhet a kapott összegtől, hiszen az okos eszköz segítségével bármekkora (a felhasználható kereten belül) összeg levonható. Az elfogadóghelyek fel lesznek szerelve egy olyan okos eszközzel, mellyel a kártya elektronikus egyenlege lekérdezhető. Az üzletben a vevő kérésére tájékoztatást fognak nyújtani erről. Amennyiben a vásárló kiválasztotta a megvásárolni kívánt terméke(ke)t, az eladó az okos eszközön keresztül levonja a fizetendő összeget (pontot) a kártyáról. A vásárlás végén az eladó tájékoztatja a vásárlót az éppen aktuális egyenlegéről, hiszen ő a vásárlás végén látni fogja ezt. A kapott összeget csak és kizárólag a határozatban leírtakra lehet fordítani. Tehát például, aki élelmiszer vásárlására kapja meg elektonikus utalványát, kizárólagosan az arra kijelölt élelmiszerüzletekben költheti el "pontjait".

Szociális elfogadóhelyek listája:

Elixír Gyógyszertár, 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zs. u. 3–5. (gyógyszer)

Ibolya Gyógyszertár, 4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 4. (gyógyszer)

Szentmárton Patika, 4100 Berettyóújfalu, Szentmárton tér 4. (gyógyszer)

 

Szűcs Ferencné e.v., 4100 Berettyóújfalu, Rákóczi u. 69/A (élelmiszer)

Bocskai ABC, 4100 Berettyóújfalu, Bocskai u. 54. (élelmiszer)

Táncsics ABC, 4100 Berettyóújfalu, Táncsics tér 6. (élelmiszer)

Martin Vegyesbolt, 4100 Berettyóújfalu, Táncsics tér 1. (élelmiszer)

Morotva ABC, 4100 Berettyóújfalu, Nadányi u. 1. (élelmiszer)

Berettyótej Kft., 4100 Berettyóújfalu, Vágóhíd u. 2/a (élelmiszer)

Ági ABC, 4100 Berettyóújfalu, Puskin u. 60. (élelmiszer)

Kis-piac Térségi Termelők Boltja - "Szegről-végről" Szociális Szövetkezet, 4100 Berettyóújfalu, Rákóczi u. 20–22. (élelmiszer)

 

Winkler Ferencné, 4100 Berettyóújfalu, Puskin u. 20. (tanszer)